Te hash shendetshem nuk ka te beje me ndonje filozofi strikte te te ushqyerit,te qendrosh i thate ne menyre jo reale,apo te privosh veten nga ushqimet qe deshiron.Por ka te beje me ju qe te ndiheni mire,te kesh me shume energji dhe te mbash veten sa me te shendetshem dhe e gjitha kjo arrihet duke mesuar bazat e te ushqyerit dhe duke inkorporuar ato ne nje menyre funksionale. Perzgjedhja e llojeve te ushqimeve qe permiresojne shendetin dhe shmangia e atyre llojeve te cilat rrisin rrezikun per disa semundje si semundja e zemres,kanceri dhe diabeti.    Te hash shendetshem do te thote te shijosh ushqimin duke menaxhuar porcionet e tij,vecanerisht tek ushqimet me shume kalori dhe kjo realizohet duke mirembajtur nje balance midis kalorive qe merren dhe atyre qe harxhohen.  Kufizimi i ushqimeve me sheqer,kripe dhe produktet e drithrave te rafinuara duke i zevendesuar me fruta,perime dhe bime bishtanjore,te cilat jane ushqime te larta me karbohidrate komplekse,fiber,vitamina dhe minerale,me pak yndyre dhe kolesterol.

Ushqimi eshte nje burim i mire i kenaqesise dhe kenaqesia eshte e mire per zemren tuaj!